Voedingsadvies

Waarom is voeding zo belangrijk?

Goede voeding is de basis van een goede gezondheid. Bij gezondheid denk je aan energiek zijn, een mooie huid en je lekker voelen in je vel. De juiste voeding zorgt voor een optimale gezondheid en is daarom van onschatbare waarde. De zoektocht naar de juiste voeding is helaas niet een van de meest eenvoudige, zeker niet in deze tijd. Ieder mens is uniek en zo ook de voeding die daar het beste bij aansluit!

Bij orthomoleculaire voedingsleer, is gezonde voeding altijd de basis voor het goed functioneren van het lichaam. Wat gezonde voeding is, is voor iedereen anders. Afhankelijk van onder andere lichaamsbouw, spijsvertering en invulling van het dagelijks leven geef ik specifieke voedingsadviezen.

Een tekort aan voedingsstoffen en/of een onbalans in de voeding kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Met (soms kleine) aanpassingen in de voeding, eventueel gecombineerd met orthomoleculaire supplementen, kunnen gezondheidsklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Voedingsstoffen werken in teamverband; als er stoffen ontbreken ontstaan er klachten. Veel mensen willen dat teamverband herstellen, maar weten niet hoe. Tijdens mijn werk als massagetherapeut heb ik al veel mensen zien tobben met chronische klachten die vaak een relatie met voeding hebben. Denk hierbij aan buikklachten veroorzaakt door een prikkelbare darm, chronische vermoeidheid en klachten door uitputting van de reserves bij langdurige, chronische stress.

Als orthomoleculair therapeut ga ik graag met je op zoek naar de oorzaak van de klachten. Door middel van een gesprek en vragenlijsten probeer ik alle benodigde informatie boven tafel te krijgen. Indien nodig kunnen we aanvullende onderzoeken laten doen.

Je loopt al een tijd rond met klachten zoals
• vermoeidheid
• spijsverteringsklachten
• vochtophopingen
• allergische reacties
• hoofdpijn
• …..
en je vraagt je af wat verstandig is.

Wil ik symptomen bestrijden of ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten. Waar moet ik beginnen? Heb ik een vitaminetekort, ben ik misschien allergisch voor iets of drink ik te weinig?

Samen gaan we de antwoorden op deze vragen vinden en de klachten aanpakken. Wil je nu al meer lezen over een goede, natuurlijke basisvoeding dan verwijs ik je graag naar de website van de Voedingspiramide.

Hippocrates: Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding