Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een unieke tijd, maar betekent tegelijkertijd een grote belasting voor het vrouwenlichaam. De hormoonhuishouding verandert drastisch; de druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed, lymfe en spieren. Huid en banden worden opgerekt.

Sommige vrouwen ondervinden last van nek- en rugspanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, slapeloze nachten, vochtophoping, rusteloze benen en (onbewuste) spanning voor de naderende bevalling. Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en je zwangere lichaam bewust te ervaren. De zwangerschapsmassage wordt helemaal op jou afgestemd.

Het is belangrijk dat jij je nu helemaal kunt ontspannen.

We bespreken eerst hoe je zwangerschap verloopt en of er eventuele klachten en/of wensen zijn. De massage wordt gegeven op een verwarmde massagetafel, met warme olie, zodat je, ook als je rug- en spierklachten hebt, heerlijk kunt genieten. Ook kijken we wat voor jou de fijnste houding is om te liggen. Waar nodig krijg je ondersteuning van kussens en dek ik je toe met warme handdoeken.

Door de massage wordt de bloedcirculatie van jou en je kindje gestimuleerd. Er zal verbetering optreden in het bewust zijn van je lichaam. Je kunt dieper ademhalen zodat er meer zuurstof in je bloed komt en jij je hoofd helemaal “leeg” kunt maken en tot rust komt.

Door het ondergaan van zwangerschapsmassage verbetert je nachtrust, er worden minder stresshormonen aangemaakt, verminderen de rugklachten en realiseer je een betere ontspanning. Zwangerschapsmassage kan bestaan uit een shiatsu- of klassieke behandeling, maar is meestal een combinatie van meerdere technieken.

Gun jezelf en de baby in je buik het beste en geef je lichaam een massage van top tot teen!


Massagetherapie (intake + 1e behandeling) € 72,50 /
(vervolg behandeling) € 65,00