Orthomoleculaire therapie als onderdeel van de Natuurgeneeskundige behandeling

Het woord orthomoleculair omvat de twee woorden ‘orthos’ en ‘moleculair’. ‘Orthos’ betekent in het Grieks juist, recht of normaal en ‘moleculair’ staat voor moleculair niveau, ofwel het niveau van de moleculen, de bouwstenen van ons lichaam.

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam optimaal functioneert wanneer het in voldoende mate de beschikking heeft over alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Denk hierbij niet alleen aan de macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, maar ook aan de micronutriënten vitaminen, mineralen, spoorelementen enzovoorts. Zijn deze stoffen onvoldoende in het lichaam aanwezig, dan kunnen er klachten ontstaan. Een tekort aan voedingsstoffen kan ontstaan door het gebruik van niet altijd gezonde voeding of doordat gezonde voeding tegenwoordig bijvoorbeeld minder vitaminen en mineralen bevat dan twintig jaar geleden. Maar een tekort kan ook te maken hebben met een (tijdelijk) verhoogde behoefte van het lichaam aan bepaalde stoffen, bijvoorbeeld extra Vitamine C bij griep en verkoudheid.

Een orthomoleculair advies bestaat uit een voedingsadvies en indien nodig een aanvullend advies voor supplementen om eventuele tekorten aan bepaalde stoffen in het lichaam weer aan te vullen. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en ondersteund, door toevoeging van ‘slechts’ lichaamseigen stoffen.

Orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij diverse uiteenlopende klachten en aandoeningen die vaak chronisch van aard zijn. Orthomoleculaire therapie kan ook preventief worden ingezet, bijvoorbeeld om uw energiepeil te verbeteren, de kans op het ontstaan van ziekten te verminderen en het verouderingsproces te vertragen.


Natuurgeneeskunde (intake + 1e consult) € 95,00 /
(vervolg consult kort) € 65,00